top of page
  • Irene van de Wege

Time is an Illusion


Fine art portret van jonge vrouw met antieke klok op schoot

Alweer drie jaar geleden heb ik mijn diploma behaald aan de fotovakschool in Rotterdam. Al jaren volgde ik cursussen in de fotografie (o.a. bij de School voor de fotografie in Breda), maar besloot toen dat ik er serieus werk van wilde maken. Als je zelf de stap niet zet, wie doet het dan?

Het leuke aan de fotovakschool was dat je nu en dan buiten je comfortzone moest gaan. Dat je opdrachten kreeg, waar je over na moest denken.

Voor mijn afstudeerproject koos ik het thema "Time is an Illusion". Het is een citaat van de natuurkundige Albert Einstein. Tijd is relatief. Waar blijft de tijd? Wat gaat de tijd snel. Wat gaat de tijd langzaam. Gevangen in de tijd. De tijd zal het leren. Tijd heelt alle wonden. Het zijn rare tijden.

Ik wilde " iets" doen met het thema tijd, en bedacht conceptfotografie met in elke foto een verwijzing naar tijd. Het zijn portretten van mijzelf en mijn familie (het was de tijd rond Corona). Ik heb geprobeerd een tijdloze sfeer neer te zetten in fine art stijl.

Qua bewerking zou ik het vandaag de dag iets anders aanpakken. Maar ook dat doet tijd. Je leert. Je verbetert. Maar dit was toen.










Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page